Cat costa scoala de soferi si unde sa nu faci scoala?

Desi pare un examen foarte simplu si desi majoritatea celor care isi doresc sa ia permisul de conducere, ajung sa o faca, exista destul de multe piedici in drumul spre soferie. Cu siguranta ai un prieten sau chiar mai multi prieteni care n-au luat permisul de conducere si te intrebi care este motivul pentru acest insucces.

.

scoala de soferi

Motivele sunt insa mult mai multe si nu ar ajunge degetele de la maini pentru a le numara:

.

.

Rata de succes in fiecare tura de examene auto este de sub 50%, asadar, trebuie sa eiste un semnal de alarma in acest sens. Asadar, atunci cand optezi pentru cursurile unei scoli de soferi, evita instructorii despre care nu stii nimic, scolile no name si cele despre care gasesti pareri negative.

.

Poti gasi aici cateva indicatii despre cum sa alegi scoala de soferi potrivita pentru tine.

Cat costa scoala de soferi?

Costul este un punct sensibil pentru romani insa, din fericire, pretul scolii de soferi nu este unul chiar mare, acesta nefiind modificat substantial fata de alti ani. Daca te gandesti sa urmezi cursurile scolii de soferi, trebuie sa pregatesti aproximativ 1000 -1200 de lei pentru scoala. De regula, scoala se face pe o masina normala, cum ar fi Dacia Logan iar preturile difera destul de mult de la judet la judet. In orice caz, daca vrei sa inveti cel mai bine secretele sofatului, cel mai bine este sa optezi pentru o scoala de soferi in Bucuresti, deoarece este orasul care iti poate oferi toate elementele unui trafic complet.

.

Sunt de evitat judetele in care sunt orase foarte mici in care lipsesc anumite elemente din trafic, deoarece in felul acesta nu poti invata asa cum ar trebui sa sofezi.

Ce trebuie sa indeplineasca o scoala de soferi moderna?

O scoala de soferi moderna trebuie sa tina pasul cu schimbarile care apar in codul rutier si cu cerintele din ce in ce mai exigente din domeniu. Este bine sa alegi o scoala cu rata de promovabilitate mare, deoarece in cazul in care rata este scazuta, taxele pentru scoala cresc considerabil si odata cu ele cresc si taxele pe care ti le percepe scoala tie.

.

Judetele in care cursantii au avut rezultatele cele mai slabe in 2014

.

Judet Cursanti Admisi Procent
IASI 13624 3222 23,64
CALARASI 3328 873 26,23
VRANCEA 4842 1292 26,68
SIBIU 8301 2460 29,63
COVASNA 3229 992 30,72

.

Alte articole interesante:

Site-uri cu statistici despre scolile de soferi din Romania

Noi legi si conditii pentru a obtine un atestat de instructor auto

Glume facute la si despre scolile de soferi

Cine este prima femeie instructor auto din Romania?