Noi legi si conditii pentru a obtine un atestat de instructor auto

Daca vrei sa devii instructor auto la una din scolile de soferi din judetul tau, trebuie sa stii ca s-au schimbat destul de mult conditiile impuse pentru asta. Conform Ministerului de transporturi, persoanele care vor sa obtina un atestat de profesor de legislatie rutiera trebuie sa indeplineasca mai multe conditii extrem de importante.

instructori-auto

Noul act normativ a fost publicat in 8 februarie, intrand in viguare in aceeasi zi.

Daca pana recent, cei care solicitau atestatul de instructor trebuiau sa nu fi avut permisul suspendat in ultimele 6 luni sau sa nu fi avut permisul suspendat de doua ori in ultimii 10 ani pentru consum de alcool, incepand cu 6 februarie, perioadele au fost comasate si s-au transformat in 5 ani. Astfel, pentru a deveni instructor trebuie sa nu fi avut permisul auto suspendat sau anulat in ultimii 5 ani.

Ce alte conditii mai sunt impuse pentru obtinerea atestatului de instructor auto?

Cei care isi doresc sa fie instructori trebuie sa fie absolventi de liceu si sa aia diploma de bacalaureat. Daca iti doresti sa fii profesor de legislatie rutiera, atunci trebuie sa fii absolventul unei institutii acreditate de invatamant superior din domeniul juridic sau tehnic si sa ai cel putin 25 de ani. De asemenea, trebuie sa ai permisul auto valabil, cu o vechime de minim 5 ani.

De asemenea, viitorii instructori trebuie sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic pentru a desfasura o astfel de activitate si sa nu fi fost vreodata condamnati prin hotarare judecatoreasca pentru o infractiune grava pe drumurile publice. Este indicat si sa fi urmat un curs de pregatire profesionala in centrele de pregatire din domeniul transporturilor .

.

Daca ai avut atestat, insa acesta a fost anulat, se poate recupera dupa 1 an de la data anularii.

.

Printre conditiile impuse se mai numara si detinerea unui certificat de inregistrare de la ONRC, pentru a putea activa ca persoana fizica autorizata, dar si detinerea unui vehicul in proprietate, care sa poata indeplini toate conditiile legale pentru a fi masina de scoala.

.

Unul dintre cele mai neplacute puncte este faptul ca un instructor auto trebuie sa fi fost angajat cel putin 5 ani in cadrul unor scoli de conducatori auto autorizate.

.

Alte articole interesante:

Site-uri cu statistici despre scolile de soferi din Romania

Cat costa scoala de soferi si unde sa nu faci scoala?

Glume facute la si despre scolile de soferi

Cine este prima femeie instructor auto din Romania?